B-kullet

Valpe kjøpere til B-kullet

Først reiste Vikamo`s Birk "Chico" til familien Norhild og Odd Lium, Årnes 

Som nr. 2 var det Vikamo`s Ben Hur "Maiko" som skulle til Rasta på Lørenskog

Som sistemann var det trøndergutten som skulle av gårde til Familien Aud Volden og Hedda Kristine Volden Koteng. 

 

15. mai

Nå er det stille nå. Alle valpene har nå reist og det er litt vemodig. Men jeg er helt trygg på at de har kommet til familier der de vil bli tatt godt vare på.
Tirsdag 10.mai var det en tur til vetrinær. Valpene skulle ha vaksine og chipp (2 hull i nakken, og det er skumelt det). Det gikk fint og verinæren var veldig imponert at alle var så rolige, tillitsfulle og ikke minst trygge. Hun syntes det var et herlig kull.
Torsdag reiste første mann. Vikamo`s Birk til dagelig "Chico". Han skal bo på Årnes i Akershus.
Fredag reiste nr.2 Vikamo`s Ben Hur til dagelig "Maiko" Han skal ha sin hule på Rasta, Lørenskog.
Siste man reiste i dag. Han hadde lang vei til sin hule, for han skulle opp til faren sin, nesten. Hans adresse vil være Trondheim. Han skal hete Vikamo`s Bonito Miko tildagelig "Miko", som er forkortelsen for "min kos".
De tilbakemeldingene som vi har fått fra de nye valpeeierne er bare possitivt. Med det fine være som har vært den siste tiden så  ble valpene så godt som stuerene også.
Jeg ønsker alle nye valpeeierne lykke til.  

Vikamo`s Birk

Vikamo`s Ben Hur.

Vikamo`s Bonito Miko

25.april

Da er det på tide med litt oppdatering. Dette ha jo vært en fantastisk påske med tempraturer opp mot 20 tallet flere dager på rad. Vi har fått gjort våronn i haven med veldig god hjelp av 3 smågutter. Takket være været så har de vært ute det meste av dagen. Frida har begynt å bli litt lei av at de henger i puppen. Gutta har fått tenner å de er skarpe så det holder. Nå får de melk om morgen og kveld og karnskje en liten tår midt på dagen. Det er nå 2 hastigheter på gutta, det er da enten full fart og det er i 100 eller så sover vi, spise det gjør de innimellom alle hyssene. 
Jeg må også skryte litt av dem også for de er nesten renslige allerede. 3 netter på rad har valpekassa vært tørr når de har våknet om morgenen. Med det fine været så har døra stått oppe hele dagen og når de er inne å leker eller sove så løper de ut på gressplen og gjør fra seg. de siste dagen har vi nesten ikke tørket opp etter dem.
Nå i påsken har det også vært endel besøkende av familie. Valpene er blitt sosialisert med noen av våre barnebarn. Denne uken skal vi ut å kjøre tur. Det blir noen korte turer med bilen før vi neste uke skal til vetrinæren for en skjekk. Tiden går fort til det blir avreise til nye hjem.

17.april.

Da er det på tide med en liten rapport fra Hadeland. Det er nå mye mer aktivitet i valpene. Spiser godt gjør de også. Nå er de mye ute på gulvet sammen med de andre. Og der er det dressur som gjelde. Hjaja som tror hun er "reserve mor" skal gjerne være med på oppdragelsen.
Den siste uken har godt med til besøk av de nye valpekjøperne og jeg har veldig god følese. Jeg tror at de kommer til et hjem med MYE kjærlighet og vil bli tatt veldig godt vare på.
I går var de ute på gresset for første gang, å det var skummelt. Mye rare lukter og ikke minst det var stooooort. Nå som været er meldt med mye sol, godt vær og fine temperaturer kommer de til å være mye ute fremover. Denne helgen er også 2 av våre barnebarn Jacob  7 år og Thea 9 år på ovenattingsbesøk. Det var en liten baktanke med det, for da får valpene litt erfaring med barn (altid under oppsyn).    
Første dag med uteservering.

Pass deg, jeg kommer å tar deg.

Her er det mange rare lukter.

4.april

Da har valpene flyttet opp på kjøkkenet. Det er på tide at de begynner å bli vant til de vanlige lydene som er i et hus.
Ingen av de ander hundene hadde hilst på valpene så vi var veldig spent på deres reaksjon. Frida var veldig på vakt og beskyttende men skjønte fort at det ikke var så farlig. Hjaja var klar til å ta over som mamma men ble satt på plass av Frida med en gang.
De må da spise godt, for de er gode å runde. De siste dagene har de begynt å reise seg ordentlig og beveger seg rundt i valpekassa.
I dag har de fått den første ormkuren. Å for noe dri......Det smakte pyton og det ga de utrykk av. Denne uka skal også hundemat inntroduseres. Og med erfaringen fra ormkuren blir det spennende.  

27.mars

Det begynner å bli mer liv i valpekassen om dagen. Og det er naturlig. For, nå har de alle åpnet øynene.Det skjedde på lørdag. Det er ikke mye de ser de første degene men, det er merkbart mer liv.
Denne helgen har også Frida fått litt "fri" fra valpekassa. Alle hundene har vært på en ordentig tur. Vi var ute på en skogsbilvei og gikk i 2 timer både lørdag og søndag. Frida var vel den som koste seg mest samtidig som hun var veldig rask når vi nærmet oss bilen. Så jeg tolket det dit at turen var både med glede og bekymring. Alle valpene sov fortsatt sin dypeste søvn når vi var tilbake. 

23. mars

Du verden så fort tiden går, nå er valpene alt blitt 10 dager. Dette er på en måte den kjedeligste tiden. Det er kun 2 ting som gjelder, spise og sove.
På mandag var det klart for å klippe klør for første gang. Jeg måtte legge de på ryggen på fanget, men du verden så små og skarpe de var. Når de melketramper kan Frida fort bli sår rundt pattene. Disse vil nå bli klippet hver uke. 
Frida må ha mye og kraftig melk, for i dag er vekta 420g / 450g og 520g. 
Valpekassa står fortsatt på soverommet og med at de vokser, vokser også aktivitetsnivået. Det er merkbart etter sengetid. For viss en ikke finner puppen så har vi STEMME til å si i fra.
Pga lyder fra soverommet er de andre hunndene begynt å lure på hva som er der inne?
  Neste uke så skal de også få hilse på valpene.  
De spiser godt og vokser gjevnt og trutt.

Det er koslig å ligge tett, lunt og varmt er det også.

Mor (Frida) tar en pause fra valpestell og amming. Nyter sola og varmegradene.

15. mars

Da er valpene født, mandeg 14.mars. Det ble på dagen etter første innseminering. Å tenk det ble 3 gutter. Det er helt utolig, av alle kull med sorte dverger som er født i år er det kommet 12 gutter og 3 jenter.
Første gutten kom til verden kl.0355 og veide 143 gram, så 40 minutter etter kom gutt nr 2 og veide 155 gram. Siste man kom kl 0610 og var kjempen i kullet, med en vekt på hele 192 gram. 
Frida er en hønemor og overser ingen ting. Hun er bl.a. så rensig at i valpekassa er det ikke en flekk etter valpene eller henne. Men hun er veldig flink, steller, mater og vasker til den store gullmedaljen. Hun har nesten ikke tid til å være med på de dagelige lufteturene og er ellers sprek som en fole.    

Det er kaos når melkebutikken er åpen men, det er nok til alle.

3. mars

Du verden så fort tiden går. Nå er det bare en drøy uke igjen til termin. dagen skal være 14. mars men, vi vet jo at det kan komme både før og etter denne dagen. i dag har jeg å Frida vært hos vetrinæren å tatt røntgen for å få en indikasjon på hvor mage valper det kan være. Vi kunne telle sikkert 3 stykker, mulig 4 totalt. Så dette blir spennende. Til uka skal vi finne frem valpe-kassa å gjøre den i stand slik at hun kan etablere seg. Hun henger fortsatt med når vi går tur om dagen men, det begynner å bli tungt. Så det er godt det går mot slutten.  

12. januar

Mandag 10. og onsdag 12. januar var det tur til vetrinær for å inseminere Frida. Hun er nå parret med trønder gutten N UCH Crisco Oric Central                  Reg nr: CMKU6413/08. til daglig kalt Crisco. Han kom hit på søndag og vi var spent på hvordan våre andre hunder ville ta i mot han men, det gikk over all forventning. Han er en rolig og ikke minst sosial gutt. Han har bra pigment / farge og har fin stri pels. Dersom alt klaffer så vil valpene bli født i uke 11. Vi vurderer å beholde en valp selv. 

Aud Volden 16.03.2011 15:41

Vi er så glad, så glad! Gleder oss veldig til lille "Miko" blir vår!
Aud og Hedda

Tone 16.03.2011 14:11

Gratulerer med valpene, Vidar!

Men kunne du ikke laget noen flere jenter, da? det er jo guttevalper over hele fjøla nå!

Tone
www.dunkel.no

| Svar

Nyeste kommentarer

01.09 | 19:25

Hei, Vennligst send info på mail. vidar.m@hebb.no

01.09 | 18:34

Hei,
Vi er en aktiv familie på 4 som bor i Fetsund som ønsker oss en sort/sølv bartegutt som nytt familiemedlem. Ønsker veldig gjerne å bli satt på venteliste.

04.04 | 14:55

Hei!
Er et hundevant pensjonistektepar som er på jakt etter en dvergschnauser.
Bor i Oslo, på grensen til Nordmarka, og vil gjerne stå på liste, helst tispe.

27.03 | 22:12

Vi mistet mira, sort/sølv i januar og er på desperat jakt etter ny hund. Ønsker veldig å stå på liste for en tispe. Bor i stavanger. Tlf 41608826.
Mvh Ellen