A-kullet

3.september

Så var tiden inne til at valpene skulle flytte til sine nye hjem. Førstemann til å reise var "Vikamos`s Axi having it all" (Morten minstemann) som til dagelig skal hete Bonso. Han skal tilbringe tiden i Sylling hos familien Østvold.

Som nummer 2 var det "Vikamo`s Ami take on me" som til dagelig skal hete Joy. Hun bor hos Marion Bigseth på Majorstua i Oslo.

"Vikamo`s Arko Black Magic" til dagelig brukes bare Arko. Han fikke en ekstra natt her hjemme før han reiste. Han reiste mandag 30.august. Han var en stor koseklump før han reiste å tilbakemeldingene er at han ikke har blitt noe mindre. Han skal tilbringe dagene, månedene og årene i Drammen hos familien Folmo.

Sistemann til å forlate redet var "Vikamo`s Arita lady in black". Hun heter til dagelig Emma og skal dele rom med en sort drvergschnauzer på ca. 8 år som heter Matilde. Hun skal bo hos familien Smith-Gahrsen på Hvam.
(Bilde kommer)

22.august

Da er det tid for oppdatering igjen. Har vært litt slapp med det i det siste men, det har ikke skjedd så mye annet enn at valpene spiser, leker og sover. De er blitt veldig sosiale, ingen skal ha mer kos og oppmerksomhet en noen annen. Det skal deles likt. Hadde besøk av Tone Mørk fra kennel Dunkel og faren til valpene, Viktor i går. Han er en kjempe kar med en kropp som en hver schnauzerfrøken bare kan se etter. Vi prøvde å ta noen bilder på stellebordet for første gang. Vi lykkes vel sån passe.
Til onsdag skal vi til vetrinæren og da skal de bli vaksinert og få chipp i nakken samt vetrinæratest.
Nå nærmer det seg den dagen som skal bli begynnelsen på at langt å lykkelig hundeliv sammen med de nye valpeeierne, neste søndag og mandag reiser alle sammen. 
Bilde er av chivas og en hanvalp (oss tøffe gutta i gjengen) som slapper av på terrassen 

Hanne 1

Morten minstemann.
Ha syntes stellebordet var veldig skummelt (det e farlig det) så vi valgte å ta pålde på gressplen.

Hanne 2

 

Tispe 1Tispe 2

8.august

Nå er valpene blitt 5 uker og de er virkelig aktive. Sosialiseringen er jo i full gang og vi har stadig besøk av venner, familie og naboer. De bli kost med og lekt med så lenge de er våkne. Sover de så er det ingen som får forstyrre dem.
 I dag har vi hatt besøk av valpekjøper til den siste frøkna og hun kommer til å flytte til Oslo når hun blir stor nok. Vi har også hatt besøk av 2 av våre barnebarn Thes og Jacob. Det var stor stas å få kose og leke med de små (under oppsyn av voksene). I dag har det vært kjempe fint vær og de har vært ute hele dagen i valpebingen. De begynner nå å få stor fart i gresset men de blir fort slitene. Bilde viser fire små som sover godt etter en lang dag ute.
I dag har de fått ormkur for 2.gang. Det er tydelig at de har smakt det som er bedre men, det går med litt lureri.

Thea sammen med en av tispene.

Din overskrift

Jacob syntes de er søte.

3.august

Valpene vokser og utvikler seg veldig mye fra dag til dag. De har nå begynt å leke, knurre og sloss. så nå er det 2 stadier enten så sover vi eller så "sloss" vi. De siste dagen har det vært besøk av valpekjøpere. Vi er meget godt fornøyd med de nye hjemmene til de små barna våre 🙂 når den tid kommer at de skal flytte. 
I går var valpene ute på gresset for første gang. Og det var veldig skumelt til å begynne med men, etter hvert ble vi tøffere og det ble kjempe gøy. Måtte litt rundt på plenen for å utforske de nye luktene. Såååå spennende. De sovnet godt når de kom inn i valpebingen igjen og til det trygge.
Dersom været nå er på vår side og det ikke blir regn (kan håpe) så vil valpene være mye ute om dagen.

Det er trykt å ha mamma i nærheten og hun passer veldig på at alt går riktig for seg.

Chivas og en av valpene i full lek.

29.juli

Nå har valpene flyttet opp på kjøkkenet. De andre hundene har de siste dagene lurt veldig på hva som har vært bak soveromsdøra. Hjaja passet veldig på de små nå som de er på kjøkknet. De har nå begynt å "gå" mye mer, bena gå i alle retninger men de kommer oftes frem dit de vil for det. De har nå også smakt på litt fast føde, valpefor. Det var en spennende smak men, de skjønte fort at dette måtte vi tygge og det smakte godt. Fortsetter det på samme måten som til nå blir de typisk schnauzer, matvrak.
Til helgen kommer alle valpekjøerne på besøk å skal besiktige og beundre de små. 🙂

Mitt første måltid med fast føde.

Det er slitsomt å stå å spise, kan prøve den som vil. Det er godt å strekke litt på bena samtidig.

Etter maten må vi ha en liten blund, gruppekos.

Oppdatert 25.juli


I dag er valpene 3 uker. De har fått den første ormkuren og det var PYTON. Ikke lett å gi en liten valp noe den ikke vil ha. Bare det å klippe klørene som er så små at du nesten ikke ser de. De begynner nå å reagere på div. lyder. Den ene har funnet ut at den kan knurre og det gjorde den i flere timer med korte opphold. Nå begynner det virkelige livet og til uka skal de flytte opp på kjøkkenet og møte de andre hundene. Om litt så kommer også valpekjøperene på besøk. Pappan Victor fra kennel Dunkel har også meldt sin intresse for en liten titt. Velkommen skal han være.

Oppdatert 22.juli


På fredag hadde alle åpnet øynene. Det var merkbart, for det ble mer liv i valpekassa med en gang. De ligge fortsatt på soveromet vårt og det merkes. Det begynner å bli mye lyd i dem til tider. Til uka skal de flytte opp på kjøkenet og ikke minst møte de andre hundene.
Vekten er nå fra ca.650g til ca. 760g. Det er ikke lett å få nøyaktig vekt for de vil ikke være rolige nok til at vekten får stå stille.
De har nå også begynt å reagere på lyder. Når vi smatter på dem så ser vi at de reagerer å søker mot oss.
De er 3 uker til helgen og skal da ha ormkur for første gang. Det blir en ny smak å med så mye armer og ben kan dette bli en spennende opplevelse

Oppdartert 5.juli

Mor: Bouvbear`s Underneath N Higher Above (Hjaja)
Far: Victory Dreams z Saranu (Victor)

4 valper født 4.juli, 2 hanner og 2 tisper. 

Nyeste kommentarer

01.09 | 19:25

Hei, Vennligst send info på mail. vidar.m@hebb.no

01.09 | 18:34

Hei,
Vi er en aktiv familie på 4 som bor i Fetsund som ønsker oss en sort/sølv bartegutt som nytt familiemedlem. Ønsker veldig gjerne å bli satt på venteliste.

04.04 | 14:55

Hei!
Er et hundevant pensjonistektepar som er på jakt etter en dvergschnauser.
Bor i Oslo, på grensen til Nordmarka, og vil gjerne stå på liste, helst tispe.

27.03 | 22:12

Vi mistet mira, sort/sølv i januar og er på desperat jakt etter ny hund. Ønsker veldig å stå på liste for en tispe. Bor i stavanger. Tlf 41608826.
Mvh Ellen