Nyheter

31.juli 2014

Torsdag 31.juli hadde vi time hos veterinæren for å ta ultra lyd. Etter mye om og men pga. bil problemer (den ville da plutselig ikke starte) fikk jeg lånt en bil så jeg kom til veterinæren. Først var det Susi sin tur. Vi var lenge usikre på om det hadde gått bra med parringen. hun var så slank og ikke forandret hun adferd, men den siste uka har vi vært mer og mer sikkre på at det hadde gått bra.  Veterinæren kunne se 4 små hjerter som slo fint.
Så var det Elsa sin tur. Her var vi ganske sikker på at ting var på stell, for hun hadde lagt på seg og nærmest gått i barselmodus (meget rolig og kosete) etter en uke fra parring.
Her kunne veterinæren antyde at det kunne bli 6 små nøster.
Dette er bare ca tall da det på ultralyd kan være vanskelig å sen nøyaktig antall. 
Dette blir kull F og G. Jeg prøver å oppdatere de valpesidene etter at fødselen er over. 

29. oktober

Nå må jeg ta meg selv i nakken. Det er skammelig at jeg ikke har oppdatert på over et halvt år. Alvorlig sykdom i nær familie og et lite byggeprojekt her hjemme er noe av det jeg kan skylde på (og litt latskap). Har av disse grunnene vært litt passiv også på utstillingsfronten. Chivas har i sommer flyttet til forhvert på Jevnaker, familien Myhre. Han har kommet til himmelriket. Noen som er flinkere til å gå turer vet jeg ikke om. Når de er på campingvogna på Fagernes er det lange fjellturer, og de er som oftest på flere timer.Der hjemme er han familiens midtpungt og får all oppmerksomhet. 
Samtidig som chivas flyttet fikk vi også en ny valp: Scedir Vanessa Hudgins-na til daglig heter Susi. Hun er av fargen sort/sølv og kommer fra en stor kennnel i Parma, Italia. Hun er en sikkelig gladjente og går stort sett med halen opp og loggrer. Hun har vært med på 4 utstillinger de siste ukene, Norsk Miniatyrhund klubb, Norsk Papillon og Phalene klubb, Norsk Lhasa Apso klubb og Norsk Dalmatiner klubb. Alle 4 utstillingene fikk hun veldig lovende krittik og ble BIR på alle 4 utstillingene.
Fanta of Chivas har været med på 3 Norsk Kennelklubb utstillinger.
2.juni i Drammen
Fanta: VG.AK1.AKK
Chivas: VG AK 1.AKK
18. august på Bjerke, Oslo
Fanta: VG.AK3.AKK
Chivas: Exc.AK 3 AKK 
13. oktober i Vikingeskipet på Hamar:
Fanta:Exc.AK2.AKK
Fanta har også vært med på 2 utstillinger i Letohallen:
20. oktober - Norsk Miniaturhund klubb, dommer Carsten Birk, Danmark
Exc.AK 1. AKK
21. oktober - Norsk Papillon og Phalene klubb, Dommer, Csaba Zsolt Lokodi,
Exc.AK 1.AKKCK R.CERT 3.BTK
Nå har vi begynt å forbrede pels til "Dog for All" på Lillestrøm i slutten av november. Det er både Fanta og Chivas som skal bedømmes av en dommer fra Irland
Bilder fra de siste utstillingene har jeg ikke fått tatt.
Jeg skal love dere alle at jeg skal oppdatere hjemmesiden MYE offtere i tiden fremover.

19.februar

Den siste uken har godt med til mye pelsstell. For denne helgen har det vært NKK internasjonal utstilling i Bø i Telemark. Tidlig opp for å vaske å føne hunder. Å tidlig er veldig tidlig. Avreise var planlagt til kl. 0600. Dagen ble en fin dag med mange kjente å hyggelige venner. Takk til Hege fra kennel Fjelldvergen som har vært fotograf for dagen. Resultatene ble ikke helt som forventet, men det er det utstilling handler om. Det er dommeren som er suveren og som bestemmer. Og hva den liker eller ikke liker er vansklig å si på forhånd.
Chivas var først ut. Jeg hadde stor tro på han i dag for pelsen var knall fin og han har også godt litt opp i vekt å fått litt mer "tyngde". Han var tydlig ikke typen som dommeren likte for det ble blå sløfe å takk for i dag.
Fanta hadde jeg ikke noen forventninger til for hun er bl.a for lang i pelsen og av den grunn kan virke litt for kraftig. Hun gjorde et bedre inntrykk på dommeren enn hva Chivas gjorde. 
Dommer Ligita Zake, Latvia
Chivas: VG.AK.4AKK
Fanta: Exc.AK2.CK 3BTK

16.februar

Nå må jeg ta meg sammen og få oppdatert litt.
Jeg har hatt besøk av både Sheriff og Bella for pelsstell. Sheriff har vært her et par ganger etter nytt år for å få stelt pelsen for lørdag 4.februar var han påmeldt til NSBK sin utstilling på Exporama, Hellerudsleta. Han er blitt en kjempe fin gutt som kan gjøre det bra i utstillingsringen bare han roer seg ned noen hakk. Dette var hans første utstilling, og han som er SÅ sosial og ville hilse på alle. Og han hadde problemer med å vise seg for dommeren.
Fanta var også påmeldt, hun hadde heller ikke helt dagen. Hun likte seg ikke i ringen å ville ikke vise seg for dommeren. 
Søndag 5. februar var det Nosk Grand Danois klubb sin utstilling på Exporama. Da var Fanta litt mer villig til å vise seg frem og dommeren likte det hun så.
Resultater:
Valpeshow lørdag med Sheriff: Exc 1.BHK BIM
Lørdag Fanta: Exc AK 3.AKK
Søndag Fanta: Exc AK 1.AKK CK R.CERT 2. BTK
Lørdag 11.februar var det Letohallen som var stedet. Norsk Bokser klubb hadde sin utstilling. Den dagen var det både Fanta og Chiwas som skulle i ringen. Først var det Chiwas som skulle i ringen. Han gjorde en fin figur og dommeren likte han veldig godt. Det var bare en ting som var feil iflg dommeren og det var at benhårene var for myke. Har aldri fått den beskjeden før og derfor ikke CK.
Fanta gjorde et veldig godt inntrykk og fikk en fin kritikk og dommeren likte typen som det står i kritikken.
Resultater:
Chiwas: Exc AK 1.AKK
Fanta: Exc AK 1.AKK CK CERT 1BTK
Jeg fikk problemer med kamera så derfor er det ikke blider fra disse utstillingene.
Nå går det bare i pelsstell og forbredelser til NKK sin internaskjonale utstilling i Bø i Telemark. Jeg skal love at det kommer referat derfra neste uke. 

Besøk av Sheriff

På lørdag hadde jeg besøk av hanvalpen etter Fanta "Sheriff". Vi skulle stelle litt pels og forbrede at han skal på valpeshow. Han har blitt utrolig fin gutt. Det skal bli morsomt å få vist han på utstillingen som NSBK skal ha på Exporama første helgen i februar. Pelsen ser ut til å bli stri å fin, fin kompakt kropp og fine bevegelser. Dette blir spennende. Kartine har gjort  og gjør en fin jobb med med Sheriff.

23.oktober

Lørdag 22 og søndag 23 okt. var det Norsk Miniatyrhund klubb som var arrangør av utstilling i Letohallen. Dommer for dagen var Kresten Scheel, Danmark.
Lørdag kan jeg ikke si at jeg var fornøyd med resultatet på tross av en veldig fin kritikk på Chivas. han oppførte seg fint  og jeg kunne merke at han syntes dette var gøy.
Elsa følte seg ikke komfortabel og var veldig bunnet, gulvet var glatt, så nei borte bra men hjemme best. Hun har også en veldig kort pels for tiden så vi kommer sterkere tilbake senere. 
Resultat: Super Play`s Vida Loca " Chivas" - VG AK.
              Chelsea Carboneum "Elsa" - VG JK.
Søndag møtte vi opp meg godt mot med tanke på at det var "nye lodd og nye muligheter". Dommer i dag var
Birgit Seloy, Danmark.
Elsa var litt tryggere i dag og viser at dette skal vi klare med litt trening. Pelsen har jo ikke vokst så mye fra i går så resultatet ble det samme som sist.
Hun liket veldig godt Chivas. Han var ikke så sammarbeids villig i dag, men det gikk greit. Vi var alene i åpen klasse, bare en hanhund til var påmeldt og han var veteran.
Resultat:
Super Play`s Vida Loka "Chivas"- EXC 1AK CERT CK 1BTH BIM 
Chelsea Carboneum "Elsa" - VG JK.
Det var synd at det ikke var flere påmaldt i helgen Lørdag var det 8 sorte dverger totalt og 1 salt og pepper. ingen hvite eller sort/sølv. I dag var det bare 5 sorte. Det er jo morsommere med flere i vår flotte rase. Vi får håpe det er flere påmeldt neste gang. 
Gratulerer også til Tone og Erik Braathen med Trestikka`s Love To a Queen med championtittel og takk for bildene som ble tatt. 

Oppdatert 8. okt.

Når klokka ringte i dag føltes det at det var midt på natta.
Chivas og Elsa skulle vaskes og fønes før avreise. Vi skulle reiste til NKK`s internasjonake utsilling i Vikingeskipet på Hamar. Annkom Hamar i god tid, og hadde god tid til forbredelser, men likevel blir det litt stress. Det var Chivas som var først ute.
 Han var i bedre hummør i dag og trivdes i ringen. Dommeren likte også det han så, men ville hatt mer temprament. Hvorfor kan de ikke være seg selv disse dvergene. Hjemme er det 2 hastigheter. Enten full fart høyt og lavt og full av fantesreker eller så tar vi livet med ro og sover. Bilde viser dommeren som vurderer Chivas. 
Elsa var med på sin første innendørs utstilling og fikk nesten sjokk, så mange hunder. Elsa har ikke pels som einer seg til utstilling pr i dag, men er med for trening og sosialisering. 
I ringen var hun veldig usikker og dommeren fikk ikke sett så mye av henne. 
Dommer for dagen var
Åke Cronander, Sverige. 
Chivas: Exc 2 AK
Elsa: G JK
Det var en hyggelig dag
  å jeg traff mange kjente. En spesiell takk til Caroline som tok bilder for meg. Ellers fikk jeg handlet litt dekken som er skal brukes til vinteren når kulda kommer.
Jeg benyttet meg av tilbudet å få Chivas øyenlyst og det gi fint. Det var ingen ting å pirke på der.
Resultat: FRI 

oppdatert 6.okt.

Lørdag 1. og søndag 2. oktober var det Letohallen som var stedet for utstilling. Det var meningen at det var Chivas og Elsa som skulle vise seg frem. På torsdag var Elsa uheldig og tråkket litt over med høyre forben. Dette gjorde at hun ble hjemme begge dagene for å unngå noe mer komplikasjoner.
Lørdag var Chivas i fint humør og syntes dette var gøy i motsetning til søndag da han helst ville vært hjemme tror jeg. For han hadde ikke lyst på dette "å vise seg frem".
Dommer lørdag var Bojan Matakovic : Exc. AK 2 AKK.
Dommer Søndag var Petter Fodstad, Norge : VG AK.
Vi mister ikke motet av den grunn. Neste helg er det NKK sin internasjonale utstilling på Hamar.

Oppdatert 25.sept.

Nå er det på tide med en oppdatering igjen, det har vært mye jobbing og ikke minst valper som har tatt mye tid i det siste.
Vi, Elsa og jeg på Drammen travbane på utstilling lørdag 3.september. Det ble en våt opplevels. Ingen av oss trivdes i det våe været. Det var utrykt for regn hele dagen, men når det var vår tur i ringen så åpnet himmlen seg, det bøtta ned.
Dommeren var heller ikke på vår side. Dommer for dagen var
Paolo Dondina
Resultat: VG JK

Ellers så har tiden godt med til valper. Valpene vokser og krever mer og mer dag for dag. De ser veldig lovende ut. Et par har allerede begynt å får litt stri pels. Mer om valpene under Valper C-kullet.
Nå blir det stort sett pelsstell om dagen for vi her noen utstillinger i nærnmeste fremtid.

Siste nytt

Da var det på tide med litt oppdatering. Det har vært mye jobb den siste tiden. En kolega av meg svarte veldig godt på det spørsmålet om hvorfor han jobbet og noen ganger for mye "Han jobbet kun for å ha råd til å ha en fritid og å kunne ha en hobby"
Så var det meste av sommeren over og det var tid for utstillinger igjen. Søndag 21. august var det NKK som arrangerte utstilling på Bjerke travbane. Været var bra med god tempratur. Det kan fort bli surt å kald på store åpne plasser. Hyggelig var det også å møte masse kjentfolk igjen. En spesiel takk til Tone fra kennel Dunkel som tok bilder da jeg selv hadde glemt å ta med kamera. En av de som var påmeld i juniorklassen var kullbror til Elsa. Han bor i Sverige til dagelig. Det var en staselig gutt, kjempe fin var han.
Det var Chivas som skulle vise seg frem denne dagen. Han var samarbeis villig men det var noen lukter han ikke skjønte . Å dermed gikk mye med nesa ned i bakken. Fikk muligens ikke vist seg frem fra sin beste side. Dommeren var da ikke på vår side. 
Resultater: Very Good
 
På onsdag hadde vi besøk av Maiko fra Lørenskog. Han er snart 6 mnd. å det var på tide å få stelt litt pels. Han var en utolig fin fyr blitt. Ordentlig koseklump var han blitt også. Og jeg med mitt korttids minne, glemte jeg å ta bilde av han. Sorry.  

7 august

I dag har vi hatt besøk av Chico "Vikamo`s Birk". Norild, Odd og Chico kom over Nannestadåsen fra Årnes for å stelle pels. Han er fra B-kullet til Frida. Han blir nå 5 måneder 14. august å begynner å bli stor gutt. Å du verden for en fin gutt. Vi var litt spent på det å skulle på stellebordet. Det var en ny opplevelse men det gikk så fint. Han oppførte seg som om han ikke hadde gjort noe annet. Klippemarskin var litt skumel, men med noen godbiter så gikk det greit. Og det var tydelig at han var vant til å få stelt pelsen sin. Hadde alle behandlet og trent hundene sin like bra som Norild og Odd er det ingen sak for oss oppdrettere og hjelpe til med pelsstell. Han ble iløpe av et par timer forvandlet fra å være en litt pjuskete og lang håret valp til å bli en majestetisk ung herremann. Det skal bli morsomt å se han i ringen utover høsten og vinteren. Det var ikke lett å få tatt noe  bra bilde for han var litt lei stellebordet og bare gjemte seg, og ute så regnet det som vanlig denne sommeren.  

18.juni

Nå er det på tide med en oppdatering, jeg skjems over hvor dårlig jeg har vært til det i den siste tiden. Fy å klask på langken!!!
Uka før 17.mai var det avreise for alle 3 valpene. De var blitt noen fine gutter. Tordag 12.mai var det Vikamo`s Birk (til dagelig Chico) som reiste. Han skulle ikke så langt. Årnes var stoppestedet. Som den store jegeren han skal bli (skal trene spor/blodspor), håpet er at han skal prøve seg som ettersøkshund på skaldeskutt vilt. Dette er veldig spennende og jeg ser frem til å førge dere videre fremover. Takk også for mange fine bilder og alle tilbakemeldingene.
Så fredag 13.mai var det Vikamos Ben Hur (til dagelig Maiko) sin tur til å forlate redet. Han hadde heller ikke så lang reisevei, Rasta på Lørenskog. Han kommer til å pendle mellom Rasta og campingplassen i Østfold i sommer. Han blir nok en ekte campingturist. 
Så var det siste mann sin tur. Søndag 15.mai ble han hentet. Vikamo`s Bonito Miko (til dagelig Miko). Han hadde en lang reise forand seg. Han skulle gjøre trønder av seg. Trondheim var stoppestedet. Turen nordover gikk fint med div. små pauser innlagt. 
Jeg takker igjen for at dere valgte vår kennel og vårt oppdrett og er sikker på at valpen får en trygg og innholdsrik tilværelse.
Takk også for alle fine tilbakemeldingene.
Tordag 26.mai satte vi (Fanta og jeg) turen til Gardermoen for, der skulle vi møte Mervi fra Superplay kennel i Finland. Hun hadde med seg Dog-Otho`s Michael til dagelig bare Mike. Fanta hadde fåt løpetid så meningen var at disse skulle parres. I løpe av helgen ble det 2 vellykede parringer, så i månedsskifte juli/august håper vi på valper. Mer oppfølging under valper.
Kennelens siste skudd på stammen er vesle Elza til dagelig. Hun ble hentet i Praha, kennel Carboneum i februar av Lisemette fra kennel Bouvbear. Hun har en meget spennende stamtavle. Ikke for å skryte ,men hun ser ut til å bli veldig fin og er ei morsom frøken som det alltid er mye spillopper rundt.  


  

27. mai

Chivas 27.mai nystelt og klar for sommer utstillinger. En stor takk til Mervi fra kennel Superplay  og Lisemette fra kennel Bouvbear for all hjelp til finpuss av gutten og fine bilder.
Desverre ble det ikke noen utstilling på oss hverken på Bokstad eller Drammen. Dette på grunn av sykdom. Men jeg kan love at vi kommer sterkere tilbake.

11.mai

NKK-Kristiansand, Gimlehallen
Omsider kommer en oppdatering. Jeg har ikke vært i form etter at vi var i Kristiansand. Influensan satte sitt preg på aktiviteten sist uke, med 39 i feber, hoste som gjør at du ikke sover om natta, så da ble det slik da, på ryggen på sovaen. Men nå er vi tilbake.
Fanta, Chivas og jeg hadde som mål å stille ut i Kristiansand lørdag 7.mai og det ble jo litt av en tur. Pakket bil og stelte hunder kvelden før. Planen var å komme til sengs litt før enn normalt, men nei. Det ble som normalt.
Ut av senga kl. 0330 for å gjøre de siste forbredelser. Alt gikk som planlakt nedover inkl. en liten høneblund i nærheten av Arendal. Vi ankom Gimlehallen i Kristiansand med god margin og alt var under kontroll, men følte at noe var på gang.
Chivas var første man i ringen. Han var eneste påmeldte i unghundklassen. Dette  var ikke det han hadde lyst til i dag han tullet masse når vi gikk i ringen. Han gikk veldig anstrengt og ville ikke samarbeide i dag. Dommeren syntes også han var i høyeste laget. Han fikk gul sløyfe (Good) og takk for fremmøte.
Fanta oppførte seg mye penere. Hun har blitt flink i ringen. Det var 3 påmeldt i åpen klasse, den første fikk blå sløyfe(Verry good) og takk for i dag. Fanta fikk bra kritikk og ble beste tispe i åpen klasse men uten CK, 2 røde sløyfer (Exelent) og så takk for fremøte. 
Nå skjønte jeg også hva på gang, feberen hadde meld sin ankomst. Du har ikke så mange altenativer når du er 35 mil hjemmefra. Det ble en tung tur hjem. Fotokamera var gjenglemt hjemme.  

1.mai

Da er utstillingssesongen i gang for fullt. Lørdag var det Letohallen som var stedet. Det ble en stressende opptakt med mye jobbing, valpe besøk og bading og pelsstell på fredag, men vi kom i mål.
Det var Chivas som skulle i ringen denne gangen. Han hadde 7 stykker sorte dverger som han skulle konkurere mot. Dommer for dagen var Igor Selimovic, Kroatsia. Vi var ikke helt enige med dommeren, men slik er det jo innimellom.
Resultat: Verry Good og blå sløfe.
Ikke så mye å skrive hjem om, men vi kommer sterkere tilbake. 
Vi hadde en fin dag med mange kjente og en takk til Hege fra kennel Fjelldvergen for bilder da mitt kamera ble igjen hjemme. 

4.april

Da er våren kommet for fullt. Våte og sølete hunder blir dagelige utfordringer. Vi har så smått begynt å forbrede utstillingene som kommer utover våren / forsommeren. 
På søndag hadde vi et hyggelig besøk av Bonso ( Morten minstemann) fra kullet til Hjaja. De har også en liten bursdag i dag, 9 måneder. Du verden så fort tiden går. Bonso kom for å få stelt pelsen, og du verden så fin han var blitt. En ordentlig kjekkas og ikke minst en glad gutt. 
Mor Hjaja var på plass med en gang og skulle tukte han, for han skulle ikke komme her å kunne gjøre som en ville. Men det gikk veldig fint, så etter pelsstell så kunne de leke og kose seg i haven.   

3. Mars, Øyenlysning

I disse VM tider hadde jeg bestilt time hos Oslo Dyreklinikk til øyenlysning av Fanta. Hun oppførte seg pent som en frøken skal og vetrinær Torill Bergsjø kunne konstantere at resultatet ble: INTET PÅVIST.😀
Da er det bare å vente påløpetid. Har ikke bestemt hanhund enda men, må begynne å skjekke dette. Jeg har noen fine kjekke gutter i kikkerten, så vi får se hvem valget faller på.

6.februar

 Så var tiden inne til å oppdatere litt på var som skjer på farmen. Etter at Frida ble parret har det være stille og rolig. Helt til Hjaja fikk løpetid. Chivas har nesten godt ut av sitt gode skinn. Han er GUTT med store bokstaver. Han har skjønt hvorfor han er her, også fått "trent" på hva han skal i et ubevoktet øyeblikk. Problemet er at det er et år for tidlig så etterhvert blir det en tur til vetrinær. 
 5 februar var utsillingssesongen i gang. Dobbelutstilling på Exporama, Hellerud som var stedet. Etter at de nye utstillingsreglene ble tatt i bruk var jeg litt spennt på hvordan det ville gå. Etter bading og føning etter alle kunstens regler bar det i vei. Det var NSBK som var første arrangør. Når det var dvergschnauzerene sin tur var jeg spent på utfallet av de nye utstillingsreglene. Det bel ikke helt topp men jeg er godt fornøyd med resultatet for, pelsen til Fanta er ikke helt topp og Chivas litt for tynn da han ikke har tid til å spise pga løpetiden til Hjaja.
Resultater lørdag 5.februar:
Dommer: Jochen Eberhardt, Tyskland
Bouvbear`s Wanted (Fanta): Very Good
Super Play`s Vida Loka (Chivas): Very Good 
Så var det søndag med nye lodd og nye muligheter. Etter å ha vasket og fønt opp benhår så bar det i vei. Med ny dommer så stiller jo alle på lik inje og med blanke ark. I dag ble resultatene kjempe bra.
Resultater søndag 6.februar:
Dommer: Koernelija Butrimova, Litauen
Bouvbear`s Wanted /(Fanta): Excellent, CK 
Super Play`s Vida Loka (Chivas): Excellent, 1BHK, CERT, BIM
I tillegg til bra resultater så har det vært en veldig hyggelig dag med mye sosialt rundt ringen sammen med Tone fra kennel Dunkel og Tone og Erik fra kennel Trestikka og mange andre kjente.
    

Siste nytt

Chivas blir gransket av dommer Koernelija Butrimova fra Litauen.

2011

4. des

Wow... Brrrrrr... Dette er for kaldt for meg. når gradestokken kryper under 20 grader (nærmere 25) . Da triver jeg best inne og med varme på peisen. Hundeen vil nesten ikke ut heller og når de kommer ut så vil de inn med en gang. Og enda har det ikke sola snudd.
Sist helg var det Dog4All, Norsk Vinnerutstilling på Norgesvaremesse, Lillestrøm. Det var bare Fanta som skulle i ringen. Hun skulle få stor kongkuranse, for det var 49 sort/sølv påmelt. Det ble ingen sukse men, vi gjorde så godt vi kunne. Dommeren var ikke enig med meg. Vi syntes alle at våre egene barn er de flotteste.
Resultater:
Dommer: Ulf Bråten, Danmark
Boubear Wanted (Fanta) : 2UK
Men trass i dårlige resultater hadde vi e fin dag men mange kjente.Takk til Lisemette for den siste finpussen på Fanta. Gratis også til broren til Fanta, Bouvbear`s Wall-To-Wall "Scott" med en fin plasering og fikk CK og ble 4BHK.
Søndag 28 nov. hadde vi besøk av den ene tipevalpen til Hjaja,
Vikamo`s Arita Laydy in Black "Emma". Hun var blitt en fin frøken og veldig kosete. Vi hadde litt pelsstell og hun gikk fra å være en langhåret bamse til å se ut som en dvergschnauzer skal gjøre.


 

14.nov

Så var det årets utsillingstur til Kongsberg. Opp i otta med bading og føning og alt som følger med. Det var Chivas og Fanta som skulle rette opp inntryket fra 14.dager siden. Jeg har nå vært på Konsberg 3 år på rad og det er noe med denne årstiden, den helgen er det altid dårlig vær. Snø, sludd og regn i forskjellige varianter og sammensettninger har vært gjennomgående. Ikke mer surving.
Så til utstillingen. Jeg reiset til Kongsberg som opptimist og med gode forhåpninger. Det kunne jo ikke gå dårligere enn det gikk sist i Letohallen.
Ble litt bekymret da jeg sto og fulgte med dommeren. det ble gitt ut mange blå sløfer til andre hunderaser. Jeg trengte ikke å bekymre meg.
Chivas var første man i ringen. Han gjorde en grei figur. Etter at jeg har skrapt vekk mye brune benhår, er det fortsatt litt lite pels på bena. Dommern likte typen og hun mente han hadde stort potensiale.
Fanta, som den henngivend frøkna gjorde det bra. Dommeren syntes hun var en fin type og akkutat så femenin som en frøken skal være. Hun ble beste tispe.
Resultater:
Dommer: Zorica Salijevic, Sverige
Superplay`s Vida Loka (Chivas) 1JK 2JKK HP
Boubear Wanted (Fanta) 1UK 1IKK CERT CK 1BTK BIM
Med dette resultatet så er jeg godt fornøyd med dagen. 😀Så nå er det bare å trene frem til Lillestrøm.

12.nov

Så var vintern her. Den kommer vel like overraskende hvert år. Med gradestokken ned på tosiffret tall (-14) er det vil ingen vei tilbake. Tempraturen har steget til et nivå rett under 0 og vi med hunder som skal ha benhår vet hva det innebærer. Store snøklumper etter kort tid ute. Men det blir jo mye lysere da. Jeg selv syntes vintern er grei bare det ikke blir for kaldt og at det kommer moderate mengder med snø. 

3. nov

Det var tungt å opp tidlig etter en uke på ferie. Vi har hatt en ukes ferie i Dubrovnik, Kroatia. Turen gikk til Letohallen og Dalmatinerklubbens høstutsilling. Men jeg kunne like godt vært hjemme for dommeren, Denis Kuzelj, Kroatia likte tydlig vis ikke mine hunder.
Først inn i ringen var Chivas. Jeg hadde ikke store forhåpninger. Han har hatt nye brunt på bena og dette har jeg nå prøvd å fjerne med det resultatet at han har lite benhår.
Så var det Fanta sin tur. Jeg hadde tro på henne men, nei da. Ikke så my positivt fra dommeren her heller.
Resultater:
Superplay`s Vida Loca (Chivas): 3JK
Bouvbear`s Wanted (Fanta): 2UK

Dette har vi erfart at om det ikke går bra den ene gangen så kommer det nye muligheter og ingen dommere dømmer likt.
Vi er postitive, bretter opp skjorta å reiser til Kongsberg 13.nov og håper på gode resultater.

 

11.oktober

Da var det tid for utstilling igjen. Opp kl.0500 for å bade å føne hunder og så pakke bil. Det var Fanta og Chivas som skule i ringen. Hamar og Vikingeskipet var målet for dagen og NKK sin internasjonale utstilling. 
Resultatene uteble da dommeren ikke var helt på vår side   
(2 slette røde, takk for i dag og god tur hjemm): 
Chivas: 1JK 1JKK
Fanta: 1UK 1UKK
Men det ble en hyggelig og fin dag.
En stor gratulasjon til Merete Hol som tok storcert med Crisco. Det er  han som Frida skal parres med ved neste løpetid som skal komme ca års-skifte.

Siste nytt

Tiden går så alt for fort. Tenk nå er det 4 uker siden jeg var innom å oppdaterte sist og det var når valpene hadde reist. Har fått tilbakemeldinger fra valpekjøperne om at alt går bra, valpene har funnet seg til rette, spiser bra og vokser til noen tøffe dverger. Det begynner å nærme seg det første pelsstellet.
Her har det ikke skjedd så veldig mye. Hjaja er inne i en periode med pelspleie og napping. Hun har aldri vært så lang i pelsen noen gang.
Fanta og Chivas er påmeldt NKK sin utstilling på Hamar, Vikingeskipet 10.oktober. De er i bra kondisjon å har fått bra pels.
Frida er hos sønnen vår og hans familie som bor på Jevnaker. Hun trives godt og har noen fine dager der. 
Vi har hatt besøk av Jasnin, dvergen til vår datter Stine. Hun er en koseklomp med store bokstever. Hun skal være her tilsammen i 3 uker, så det blir noen turer i skogen også på henne.
I det fine været om dagen er det bare å ta turen ut i skogen å nyte solen. Det er så gøy å se hvordan de koser seg når vi er i skogen. De hopper og spretter, leker og undersøker både høyt og lavt. Fanta kan nesten kalle seg "all round jakthund, for i våres så jaget hun etter en ELG  og på søndag jaget hun opp en TIUR. Dette må en vel kalle multi-jakthund. Nå om dagen bør en være litt forsiktig for elgjakta har jo begynt men, holder en seg på skogsbilveiene og ikke på stier  så får en håpe at jeg ikke blir med i stattestikken.
Fanta har så smått begynt med løpetid. Chivas har begynt å vise litt intresse men, det skal bli verre. Han er jo GUTT og det merkes i de dagene det pågår. Han blir helt idiot.
Har tatt noen bilder som viser litt av stemningen på de turene vi går om dagen.

 

Oppdatert 8 august

Lørdag var det ny utstilling, denne ganen var det Autoriserte Hundedommeres forening som hadde jubeleumsutstilling på Exporama, Hellerudsletta. Jeg følte at feriemodusen ikke hadde sluppet helt. Takk til Eli fra kennel Black Emac for at hun tok bilder for meg. Det var Chivas som skulle i ringen og han er jo tidlig i juniorkarrieren. Kroppen er fortsatt under utvikling og nå om dagen er han lang i ryggen og da med en dommer som likte hunder som var korte og kompakte så ble resultatet der etter. Resultatet ble som fortjent.
Dommer for dagen var Børge Espeland. 
Resultat:1.JK 1.JKK 

Oppdatert 25.juli


Så var det utstilling igjen. Det var tøft å komme opp om morgenen etter at jeg har vært i freiemodus noen uker. Denne gangen var det Moss som var målet. Ved ankomst så det noe truende ut å muligheten for regn var appselutt til stede men, så fort telte var oppe begynte det å klarne opp og det ble en varm og fin sommerdag sammen med mange gode venner.
Det var Frida og Chivas som skulle i ringen. Begge var noe rustene da vi ikke har vært flinke nok til å trene i sommer.
Dommer var: Svein Bjarne Helgesen, Norge
Resultater:
Illyria av Tasermiut (Frida): 1-3TBK
Superplay`s Vida Loka (Chivas): 1JK-1JKK-CK-CERT-1BHK-BIM.

Dette var det første Certet til Chivas og han fortsetter der han sluttet i valpeklassen. Dette skal bli spennende utover høsten og vinteren.

Fanta er fortiden ikke i riktig pels men regner med at hun er tilbake i ringen i slutten på september.

Hjaja koser seg med sine 4 små som i dag er 3 uker. Hennes pels får være i fred til etter at valpene er levert. Hun er en god mor og passer godt på de små. Kraftig melk har hun også for valpene er gode og runde. 

Oppdatert 5. juli


Da er valpene født.Hjaja fikk 2H- 2T 😀. Mor og 4 små har det helt utmerket. Se mer under valper.

Oppdatert 6. juni


Da har vi en helg bak oss med 2 utstillinger.
Lørdag 5.juni var det NKK utstilling i Drammen. Det var et kjempe fint vær som nesten ble for varmt for hundene. Det ble en fin dag sammen med mange kjente. En stor takk til Lisemette fra Bouvbearfor hjelp med finjustering av pelsen på Fanta og Chivas.
Chivas skulle stilles for første gang i offisiell utstilling og gjordre det med bravur. Det var 10 sorte hanner og 12 sort/sølv påmelt. Vi var godt fornøyd med dagen.
Resultater:
Dommer: Jul Hamlot, Norge
Chivas: 1JK 1JKK CK 4BHK
Fanta: 1JK 1JKK CK 4BTK

Søndag 6. var det utstilling arrangert av NSBK avd. Oslo/Akershus ved Skraperudtjernet. Dette ble også en varm fornøyelse og en hyggelig dag men mange kjente. Resultatmessig kunne det godt bedre men vi skylder på "varmen".
Resultat:
Dommer: Tomas Rohlin, Sverige.
Chivas: 1JK 1JKK HP
Fanta: 1JK 1JKK
Men vi kommer sterkere tilbake.
Valpeinfo se under valper. 

Oppdatert 7.mai


Den siste uka har godt med til parring av Hjaja. Den kjekke herremannen som valget falt på var
Victory Dreams z Saranu " Viktor"
En stor takk til Tone Mørk v/ Kennel Dunkel for at jeg
fikk låne Viktor.
Reg. nr: SPKP1907
Far: Sailer's Bk Russel
Mor: Vranolujna Corazon
Født 10.08.07
Oppdretter: Sarka Kollarova
Victor er født i Slovakia og kom til Norge i april -08. Han har brasiliansk far og spansk morfar, så han er riktig så internasjonal. Bilde er Viktor 6 mnd.
Dersom vi har lykkes med parringen vil det bli født sorte valper uke 27.
Vidre oppdatering under valpesiden. 
 

Oppdatert 26.april

 

Pga lang pels så prøvde Hjaja å lure oss. Vi oppdaget i går kveld at hun hadde begynt på løpetiden. Vi var ikke helt klare for dette nå, hun skulle jo ikke ha løpetid før om en mnd. og hun var heller ikke øyenlyst. Mandag morgen var det å ringe rundt for å se om noen vetrinærer kunne øyenlyse på kort varsel. Turen gikk til Oslo Dyreklinikk. De kunne gjøre det på dagen.
Resultatet ble at hun er FRI.😀
Da er det bare å finne hanhund (har noen i kikkerten som er
noen kjekke herrer). 😘

Oppdatert 25.april


Da var det tidlig opp og avreise til Stangehallen igjen. Det var nok en gang Fanta og Chivas som skulle vise seg frem. Fanta møtte samme hanhunden som i går og vi ble også i dag nr 2. Men det skal sies at han er fin. Må ikke gleme at Fanta fortsatt er junior.
Chivas stilte for siste gang i valpeklassen idag. Jeg er godt fornøyd med dagen.
Resultat:
Dommer:
Riita Trainin, Israel
Bouvbear`s Wanted (Fanta): 1JK 1JKK CERT CK 1BTK BIM
Dommer: Mette M.Tufte, Norge
Super Play`s Vida Loka (Chivas): 1-1 BIR
Oppsumering av Chivas sin korte tid i vapeklassen:
2 x BIR og 2 x BIM.
Dette er jeg meget godt fornyd med.🙂
 

Oppdatert 24.april

 

Da har våren kommet til Hadeland også. Snøen smelter og hestehoven titter frem og noen vissittkort etter hundene, som har vært godt gjemt under snøen. Et godt vårtegn er også utstilling i Stangehallen på Hedemarken. Det ble litt mer kaos en noemat med ring bytte og dommer endringer. Dette pga litt aske og sot fra Island. All ventingen tatt i betrakning så ble det en hyggelig dag. Traff mange kjente igjen  og da blir det mye kaffe og hundeprat.
Frida har jeg nå nappet helt ned og jag har fått bemerkninger på om hun er en type nakenhund. Hjaja har veldig lang pels og planen er at hun skal nappes ned til uken. Dersom mine beregninger stemmer så skal hun parres i slutten av mai.
Idag var det Chivas og Fanta som skulle i ringen. Fanta hadde fått løpetid og jeg var veldig spent på hvordan hun ville oppføre seg. Det gikk over all forventning.
Resultater:🙂
Dommer: Paul Scanlon, Irland
Bouvbear`s Wanted (Fanta): 1JK 1JKK CERT CK 1BTK BIM
Dommer: Rune Lysgaard, Norge
Super Play`s Vida Loca (Chivas): 1-1 BIM   

Oppdatert 8.mars


Søndag var vi på valpeshow i Solberhallen ved Drammen. Det ble fin trening for Chivas. Han har vært litt forsiktig på enkelte typer gulv. han er ikke så glad i bl.a. glatte gulv.
Det var bare Chivas som skulle i ringen i dag. Han begynner å bli trygg på det som skjer i utstillingsringen. Det ble full klaff for Kennel Super Play fra Finland da Super Play`s Vida Loka (Chivas) Resultat: 1-1 BIR. og Mia fra kennelDunkel (som også kommer fra Super Play i Finland) BIM (best i motsatt kjønn). Vi hadde en fin dag sammen ved mange kjente. Takk til Oskar for bilden da jeg selv hadde glemt kamera (gullfiskhjerne).

Oppdatert 31.januar


Da var det en ny helg med utstillinger over. Denne gangen var det på Exporama, Hellerudsletta. Jeg camperte sammen med Hege, Karoline og Liv og vil takke for en hyggelig helge. Resultatene er jeg også veldig godt fornøyd med. Dommer lørdag 30.jan. var Annika Ulltveit-Moe
Bouvbear`s Wanted (Fanta) Resultat: 1JK 1JKK CERT CK 1BTK BIR.
 Super Play`s Vida Loka (Chivas) hadde sin deby i utstillingsringen og gjorde en fin figur. Her er jeg veldig spent på utviklingen.
Resultat valp: 1-1 BIM.
Søndag 31.jan. Dommer var Vigdis Nymark
Bouvbear`s Wanted (Fanta) Resultat: 1JK 1JKK CK 2 BTK
Super Play`s Vida Loka (Chivas) Resultat valp: 1-1 BIR.

Oppdatert 17.januar 2010


Så var det nye utstillinger i Letohallen 16. og 17. januar.
Lørdag 16. var det dommer fra Romania, Dagmar Klein.
Bouvbear`s Wanted (Fanta)
Resultat - 1 JK-1 JKK.
Illyria av Tasermiut (Frida) Resultat - 2.

Søndag va det på`n igjen og da gikk det mye bedre.
 
Bouvbear`s Wanted (Fanta)
Resultat - 1JK 1JKK CERT CK 1BTK BIR.
Illyria av Tasermiut (Frida) Resultat-1Ak 1AKK CK 2BTK.
Dommer denne dagen var Viva Maria Soleckey Szpunar, Polen

Oppdatert 30. desember

Romjulsutstilling i Letohallen 30.des var siste aktivitet i 2009. Det var Illyria av Tasermiut "Frida" og Bouvbear`s Wanted "Fanta" som skulle i ilden. Åpen klasse som Frida var påmeldt var det 3 tisper 
🙂Resultat: 1-2
Fanta skulle møte kullsøster men måtte gi tapt for henne. Hun var blitt en fin liten frøken.
🙂Resultat: 1-2
Dommer var: Per-Harald Nymark

15.novenber

14.nov. var det utstilling i Kongsberghallen. Det snø og regn  på en gang så det var ikke noe drømmevær å kjøre i, men  vi tok oss god tid. Hyggelig å møte gode venner som Lisemette, Svein-Ivar og Irina, Sven.
Fanta var jeg veldig spent på for hun er i spøkelses alder og på handler kurset som vi har godt på i høst, har hun vært et problem barn. Bare tullet i ringen og på bordet skal ingen ta på meg og jeg vil bare sitte , ikke stå. Hun overasket i possitvt forstand å syntes dette var gøy (nesten for mye). Hun hopet å danset i ringen å bordet var alt helt greit.
Bouvbear`s Wanted " Fanta"      1-BIR

Hjaja skulle stille i unghund for første gang og gjorde det greit. Hadde litt for mye pels for dagen og har ikke vært på utstilling siden i våres men tok det fort.
Bouvbear's Underneath N' High Above  1-CK-4bt 
Dommer var: Dorothea Hanlon Carrol, Irland   

27.oktober 2009

26.okt reiste jeg til Finland sammen med kennel Super Play`s  Alert Charm Ydgin "Jaki"en herlig drvergshnauzer som hadde vært hos oss i en uke og som skulle hjem. I Helsingfors møtte jeg Mervi. Gjensynsgleden var stor mellom Jaki og Mervi. Jeg var spent på å møte vår nye hvalp som nå er 10 uker. Han var kjempe fin. Etter besøk hos vetrinær og fått den siste vaksinen, var det bare å få skjekket inn og forbrede seg til flyturen hjem med den nye gutten. Flyturen gikk fint og tollen var heller ikke noe problem. Var veldig spent på hvordan våre 3 tisper ville ta imot den lille gutten Super Play`s Vida Loka"Chivas", men det gikk over all forventning. 🙂

Nyeste kommentarer

01.09 | 19:25

Hei, Vennligst send info på mail. vidar.m@hebb.no

01.09 | 18:34

Hei,
Vi er en aktiv familie på 4 som bor i Fetsund som ønsker oss en sort/sølv bartegutt som nytt familiemedlem. Ønsker veldig gjerne å bli satt på venteliste.

04.04 | 14:55

Hei!
Er et hundevant pensjonistektepar som er på jakt etter en dvergschnauser.
Bor i Oslo, på grensen til Nordmarka, og vil gjerne stå på liste, helst tispe.

27.03 | 22:12

Vi mistet mira, sort/sølv i januar og er på desperat jakt etter ny hund. Ønsker veldig å stå på liste for en tispe. Bor i stavanger. Tlf 41608826.
Mvh Ellen